Skip to content

Výsledky za rok 2016 a plány na 2017

O autorovi

Slavomír Molnár

Finančnému poradenstvu a sprostredkovaniu sa venujem vyše 16 rokov. Klientom pomáham pri optimálnom výbere a nastavení finančných produktov. Historicky som sprostredkoval vyše 900 hypoték, viac ako 750 životných poistení a takmer 1000 investičných produktov. Venujem sa aj analytickej činnosti a tvorbe porovnávacích nástrojov.

Rok 2016 bol u mňa v znamení rozširovania služieb pre klientov, tak vám teda prinášam výsledky mojej práce za dané obdobie.

Zmeny a udalosti v roku 2016

Za najpozitívnejšiu zmenu v predchádzajúcom roku jednoznačne považujem začiatok spolupráce s osobnou asistentkou Katkou, ktorá mi sekunduje pri všetkej administratíve, má na starosti neživotné poistenie a len jej môžeme vďačiť za super rýchle vybavenie všetkých požiadaviek, ktoré od klientov prichádzajú. Jej pozitívny prístup k práci a odhodlanie sú zárukou vysokého štandardu služieb, ktoré spoločne poskytujeme.

Spustil som web byvajvovlastnom.sk, prvý online porovnávač hypoték pre mladých, ktorý zohľadňuje tri rôzne spôsoby pripisovania štátneho príspevku a vypočítava celkovú preplatenosť hypotéky.

Spolu s webovým porovnávačom financnahitparada.sk sme spustili komplexný porovnávač rizikového poistenia a zároveň som sa stal pre túto oblasť ich konzultantom a analytikom.

V denníku N som mal pokračovanie debaty na tému IŽP, trendy v poistení a rozoberali sme aktuálnu situáciu pri hypotékach.

Za veľmi podarenú vnímam akciu „Na rovinu o hypotékach„, kde na dve otvorené besedy o hypotéke pre mladých došlo dokopy v Košiciach a Bratislave približne 200 ľudí.

Dlhodobá práca s online porovnávačmi prináša postupne hmatateľné výsledky. V závere roka sa pohyboval počet online dopytov z porovnávačov a kalkulačiek na úrovni 10-30 ks za deň, ktoré spracúvam s ďalšími dvoma kolegami, Matúšom a Bohušom.

Osobné výsledky v číslach za rok 2016

Celkovo sprostredkovaných produktov: 312

  • 2. pilier: 42x
  • 3. pilier: 9x
  • Vkladové produkty a realitné fondy: 65x
  • Hypotekárne úvery: 47x (objem úverov 3 080 084 €)
  • Podielové fondy: 34x
  • Rizikové poistenie: 67x  (objem ročného poistného 44 605 €)
  • Neživotné poistenie (PZP, cestovné a havarijné poistenie, poistenie nehnuteľnosti a iné): 47x
  • Spotrebné úvery: 1x

Podiel sprostredkovaných produktov cez kontakty získané cez online porovnávače a kalkulačky: 10%

Plány na rok 2017

Okrem klasického sprostredkovania, kde sa dlhodobo snažím maximálne slúžiť svojím klientom bude mojou ambíciou aj nasledovné:

  1. Rozšírenie tímu bude kľúčovým prvkom ďalšieho zvyšovania kvality služieb ako aj počtu online dopytov klientov. Rozšírenie prebehne na dvoch úrovniach. V rámci administratívneho rozšírenia pribudne do tímu ďalšia administratívna pracovníčka a analytický pracovník, ktorý bude mať na starosti analýzu produktov, tvorbu odborných článkov a podkladov pre online porovnávače. V rámci rozšírenia obchodného tímu pribudne približne 5-7 odborne vybavených sprostredkovateľov, ktorí dokážu spracovať online požiadavky klientov z online kalkulačiek.
  2. Spustenie nového webuinfografiky finančných produktov ako jednoduchého nástroja na ilustračnú tvorbu finančného plánu klienta.
  3. V spolupráci s poisťovňami a webom financnahitparada.sk pripravíme rozsiahlu úpravu výsledkov porovnávania produktov rizikového životného poistenia, ktorá bude zahŕňať niekoľko desiatok kritérií porovnávania.
  4. S kamarátom z brandže vytvoríme otvorenú komunitu finančných sprostredkovateľov bez ohľadu na firemnú príslušnosť, s cieľom zvýšiť kvalitu služieb pre koncového klienta.
  5. Zjednodušenie zobrazenia výsledkov nákladovosti produktu IŽP na stránke nesporimcezpoistku.sk.
  6. Redizajn a optimalizácia SEO mojej osobnej stránky pre lepšiu orientáciu na stránke a výsledky vyhľadávania v googli.
  7. Zvýšenie počtu online dopytov na 50-70 denne v rámci produktov rizikového poistenia a hypotekárnych úverov, ktoré by malo byť dosiahnuteľné vďaka hore spomínaným aktivitám.
  8. Mnoho a mnoho ďalších vecí 🙂

Ohodnoťte tento článok

Priemerné hodnotenie: 5 / 5. Počet hodnotení: 4

Buďte prvý, kto ohodnotí tento článok.

Je nám ľúto, že sa Vám článok nepáčil.

Povedzte nám čo by sme mohli zlepšiť.